Nieuws lees meer

NIEUWS

Laatste nieuws maart 2015


De  reis naar Nalou verliep ditmaal veel vlotter dan voorheen. De nieuwe piste laat toe de reistijd met ongeveer een uur in te korten. Dat liet ons toe om alle realisaties en werven te bezoeken in één dag.

Het werd weer een warm (zowel letterlijk als figuurlijk) onthaal. Ik maakte kennis met de nieuwe Chef de Post van het medisch centrum. Voor het eerst hebben we uitgebreide statistieken van de consultaties en de meest voorkomende ziektes in 2014. Deze gegevens zullen we kunnen gebruiken voor de verdere werking en financiering van het medisch centrum.  Sinds de verpleegster haar opleiding als vroedvrouw heeft beëindigd en we het nodige medisch materiaal hebben gekocht , worden de bevallingen nu uitgevoerd in het medisch centrum. In haar blauw pakje zag ze er heel keurig uit. We controleerden de rekening van het medisch centrum en stellen vast dat ze het jaar 2014 met een klein batig saldo hebben afgesloten.

Lees meer...


Nieuwe fietsen


22 nieuwe fietsen werden geleverd. Onze intentie om dit jaar vrouwenfietsen te kopen hebben we niet kunnen waarmaken. Er zijn blijkbaar geen vrouwenfietsen te koop in Mali. Voor de aanvulling van het fietsenpark volgend jaar doen we een nieuwe poging. 17 meisjes en 5 jongens gaan dit jaar de 2de cyclus volgen in Dé. Zie foto’s van de levering van de fietsen (september 2014).

De werken aan het Campement gaan verder. Daar de metser van dienst beschikbaar is wordt er naarstig voort gemetst. In afwachting van de aangevraagde subsidies hebben we een regeling met de leveranciers van de benodigde materialen kunnen treffen. Bovendien plannen we dit jaar verbeteringswerken aan het medisch centrum. De vloer van het labo, van de consulatie ruimte en de apotheek krijgen tegels. De muren van deze ruimtes moeten worden geverfd. De bevallingskamer wordt heringericht.

 

NIEUWSBRIEVEN


Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrieven 2013

Nieuwsbrieven 2012

Nieuwsbrieven 2011

Maart 2017 verslag (1)

 


Postkaarten van Fons Montevirgenes 

Te koop ten voordele van Nalou.

Zie ook zijn blog: Montevirgenes in Afrika